virallinen nimi Tuiskulan Tähdikki rotu, sukupuoli Suomenhevonen, tamma
syntymäaika ja ikä 16.08.2016, 4.6v rekisterinumero VH16-018-1995
säkäkorkeus 153cm omistaja Miltsu (VRL-05564), Breawa
painotus kenttäpainotus kasvattaja felissa, Tuiskula
koulutus ko. He a, re 105cm me. 100cm

täyttänyt 4 vuotta 03.07.18


Luonnekuvaus


Sukutaulu

i. Mörkövaaran Huurre
EV-II, SV-I
ii. Mörkövaaran Unihiekka
YLA1, KRJ-I, ERJ-I, KERJ-I, SLA-I*
iii. Kadotettu Unisieppari
YLA1, KRJ-I, ERJ-I, KERJ-I, SLA-I
iie. Ventoksen Lena
YLA1, KRJ-I, ERJ-I, KERJ-I, SLA-I
ie. Mörkövaaran Hallava
KRJ-I, ERJ-I, KERJ-I
iei. Riiviöiden Huurto
KRJ-II, ERJ-II, KERJ-I, SLA-I
iee. Mörkövaaran Vappu
YLA2, KRJ-I, ERJ-I, KERJ-I, SLA-I*, SV-I
e. Kuuralehdon Joulutähti
SV-III
ei. Lähestymiskieloja
SV-II, KERJ-I, SLA-II
eii. Tuiskulan Sankari
SV-II, KERJ-I, SLA-I
eie. Mörkövaaran Nuokkulilja
SLA-I*, ERJ-I, KERJ-I
ee. Huvitutin Pajunkissa
eei. Kalevan Ujo-Lemminkäinen
KTK-II, YLA2, SLA-II, KRJ-III
eee. LG Ellinoora II

Jälkikasvu

o/t. varsan nimi (s.00.00.0000) i/e. isä/emä - om. @
o/t. varsan nimi (s.00.00.0000) i/e. isä/emä - om. @
o/t. varsan nimi (s.00.00.0000) i/e. isä/emä - om. @


kalenteriin merkitään vain sijoitukset!
00.00.0000 - Paikka - Luokk A - 0/00
00.00.0000 - Paikka - Luokk A - 0/00
00.00.0000 - Paikka - Luokk A - 0/00
00.00.0000 - Paikka - Luokk A - 0/00
00.00.0000 - Paikka - Luokk A - 0/00
00.00.0000 - Paikka - Luokk A - 0/00
00.00.0000 - Paikka - Luokk A - 0/00
00.00.0000 - Paikka - Luokk A - 0/00

Päiväkirja & valmennukset


26.08.2016 päiväkirjamerkintä
Ostaessani jokin aika sitten Tähdikin Tuiskulasta, ajattelin ostavani kivan suomenhevostamman jolla pääsisi ehkä CIC1 tasoisia luokkia menestyen kohtalaisesti, mutten odottanut tammasta vuosisadan rusettihaita. Vaan halleluja, minkä aarteen ostinkaan, kun nyt olen alkanut tutkia hevosen sukua! Lähes koko suku täynnä palkittuja suomenhevosia ja mikä parasta, suurin osa useammassa laatuarvostelussa palkittuja. Tällä perusteella suku on siis täynnä hyviä yleissuomenhevosia!

Tähdikin emä ja isä eivät ehkä ole vielä menestystä, mainetta ja mammonaa niin niittäneet, mutta ovathan nekin vielä nuoria. Mitä felissan kanssa vielä sukuja tutkiessani viestittelin, on myös Tähdikin vanhemmilla tavoitteena näyttäytyä laatuarvosteluissa ja sukujen perusteella uskon, että ne menestyvät varmasti. Nyt kun olen tamman sukua niin tutkaillut, olen alkanut harkita josko kävisin joskus esittelemässä myös Tähdikin kenttähevosten laatuarvostelussa. Ainakin suvun perusteella tästä varsasta pitäisi tulla esittelykelpoinen, huippuyksilö! Vai uskaltaako joku väittää vastaan, kun tamman suvussa on peräti yhdeksän kenttähevosten laatuarvostelussa ensimmäisellä palkinnolla palkittua hevosta.22.08.2016 päiväkirjamerkintä
Muutama päivä sen jälkeen, kun olin käynyt Tuiskulan Tallilla katsomassa pientä Tähdikki-tammaa, soitin felissalle ja ilmoitin ostavani Tähdikin.

Odottavan aika oli pitkä, mutta lopulta sekin loppui ja tänään lähdimme hakemaan varsaa uuteen kotiin. Lastasimme Breawasta lempeän friisiläistamma Wytsken traileriin matkaseuraksi ja henkiseksi turvaksi varsalle ja suuntasimme Tuiskulaan.

Tuiskulan pihalle päästyämme näimmekin juuri sopivasti tallista talutettavan pientä putipuhtaaksi puunattua tähtipäistä Tähdikkiä ja perässä sen vaaleanpunarautiasta emää, joka ei tietenkään sisältynyt kauppaan. Pieni Tähdikki käveli varsin luottavaisen ja reippaan näköisenä taluttajan vierellä kohti traileria, kun taas sen ehkä onneksi takana oleva emä teki täysstopin ja näytti aivan kauhistuneelta nähdessään trailerin. Myös varsan kävelytahti hiipui mitä lähemmäs traileria tultiin ja lastaussillan edessä vauhti tyssäsi täysin. Kun vielä melko pieni, mutta kuitenkin vieroitusikäinen varsa vilkaisi emäänsä ja näki herkuilla eteenpäin lahjotun tamman tulevan perässä, ei tarvinnut painostaa kovin paljon, että varsa suostui kävelemään traileriin. Tähän mennessä Tähdikki vaikutti varsin fiksulta pikkuotukselta, sillä mentyään trailerin sisään, se jäi ihmettelemään vieressä hörisevää, isoa ja mustaa Wytsketammaa. Sulkiessamme lastaussiltaa varsan takana, Tähdikki kuulosteli ääniä hieman jännittyneempänä muttei edelleenkään järjestänyt ylimääräistä showta.

Mukavan kivuttoman lastauksen jälkeen teimme felissan kanssa kauppapaperit Tuiskulan Tähdikistä, minkä jälkeen lähdimme hitaasti mutta varmasti kohti Breawaa, jossa tallityöntekijämme odottivat jo uteliaina. Tänään Tähdikki saisi toipua matkasta rauhassa karsinassa ja huomenna se pääsisi tutustumaan toisiin nuoriin hevosiin pihattoon.16.08.2016 päiväkirjamerkintä
Selaillessani tänään netissä myytävät suomenhevoset yhteenkokoavaa sivustoa, kiinnitin huomioni Tuiskulan Tallin myynti-ilmoitukseen. Ilmoituksessa kaupattiin useampaa suomenhevosvarsaa joista yksi oli vasta muutama päivä sitten syntynyt tamma, josta ennustettiin ainakin ilmoituksessa hyvää kenttähevosta. Hieman Breawan hevostilannetta mietiskeltyäni hoksasin tallissa olevan kyllä tilaa vielä yhdelle kenttäsuomenhevostammalle, ehkäpä tosissani voisin harkita tuon muutaman päivän ikäisen varsan ostoa?

Innostuttuani rautiaaksi kuvatusta suokkivarsasta, kulutin pienen ikuisuuden tammavarsan suvun tutkimiseen. Ainakin emälle löysin netin syövereistä kilpailutuloksia kenttäratsastuksesta ja isäkin vaikutti käypäiseltä yleishevoselta. Yleensäkin, mitä olin Tuiskulan kasvatteja kilpakentillä nähneet, hevoset eivät olleet näyttäneet ollenkaan hassummilta. Lopulta päädyin soittamaan tallin pitäjälle felissalle ja sopimaan tapaamisen jo heti samalle päivälle.

Päästessäni Tuiskulaan, felissa odottikin jo minua pihalla ja ohjasi katsomaan parhaillaan tarhailevaa Tuiskulan Tähdikiksi suunniteltua varsaa. Pikku-Tähdikki vaalea, ei erityisen siro muttei myöskään valtavan raskasrakenteinen pikkuvarsa, joka pitäytyi vielä melko tiiviisti hieman happamalta näyttävän emänsä lähettyvillä. Varsa ei juurikaan innostunut liikkeitään meille esittelemään ja kun se osoitti hieman mielenkiintoa tarhan laidalla olevia ihmisiä kohtaan ja yritti lähestyä, hätisti emä sen taas kauemmaksi.

Vaikka tällä näkemällä Tähdikki ei suurta wau-elämystä tuottanut, tuossa varsassa oli jotai mikä sai minut haluamaan sen. Aivan vielä en kuitenkaan uskaltanut ilmoittaa ostavani kenttähevosen alkua, mutta lupasin felissalle harkita tammaa ja ilmoittaa mihin tulokseen päädyn. Otin vielä muutaman valokuvan Tähdikistä ja lähdin taas takaisin Breawaan miettimään, saisiko Tähdikki täyttää tallin tyhjän karsinan.